Yunanistan’daki tren kazasından sonra Ulaştırma Bakanı istifa etti

Yunanistan Devlet Televizyonu ERT’in haberine göre, Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde dün gece (28 Şubat) saatlerinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı ve ön vagonların yandığı kazada 36 kişi öldü, 25’i ağır 66 kişi yaralandı. Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti. 

Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü.

Kazayla ilgili nöbetçi istasyon şefi gözaltına alındı, demir yolu işletmecisi Hellenic Train şirketinin temsilcileri de ifade verdi.

Miçotakis: Nedenlerini bulacağız

Olay yerine giden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bundan sonra tek bir şeyin garantisini verebilirim. Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız,” dedi.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Sağlık Bakanı Thanos Plevris ve ana muhalefet Radikal Sol İttifakı (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras’ın da olay yerine gittiği bildirildi.

Tesalya Eyalet Valisi Kostas Agorastos ERT’e yaptığı açıklamada, 1 ve 2 numaralı vagonların çarpışmanın etkisiyle tamamen tanınmaz hale geldiğini söyledi.

Tembi Belediye Başkanı Yorgos Manolis de yolcu trenindeki ilk üç vagonda sıcaklığın 1500 santigrat dereceye kadar yükseldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Thanos Plevris olay yerine gitti. Atina’dan Selanik’e gitmekte olan yolcu treninde 346 yolcu bulunuyordu.

Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.