Yaşam enerjisi Bodrum’da

Bodrum Belediyesi Kent Müzesi, sanatçıların “Merhaba” adını taşıyan sergisine ev sahipliği yapmak için Bodrum’un yaşam enerjisinden ilham alıyor. Sergi, 16 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ve hem ilkbahar çiçeklerini selamlarken hem de yaz güneşine ve tabii ki Halikarnas Balıkçısı’na merhaba demek amacıyla bir araya gelen sanatçıların eserlerini sunacak.

Merhaba sergisi, Betül Akzambaklar, Elvan Erdin, Gökçe Çelikel ve Mehmet Tekin gibi sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. Sergi, Bodrum’un kendine özgü kent mimarisini ve yaşam tarzını yansıtan tarihi bir taş binada, gelecekte kent müzesi olarak kullanılacak olan bir ortamda sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bu tarihi konak, kendisi de bir mimari eser olarak, sergideki diğer eserleri çerçeveleyen sanatsal bir unsur olarak sergilenecek. Konağın her odası, Bodrum’un farklı özelliklerini temsil eden birer Bodrum tasviri olarak düşünülerek aslına uygun olarak restore edildi. Bu odalar, Bodrum’a dair yeni keşiflere olanak tanıyan merak odaları olarak hizmet verecek. Serginin küratörlüğünü Elvan Erdin, Gökçe Çelikel ve Züleyha Altıntaş üstlenirken, afiş tasarımı ise Ebru Nakamura’ya ait olacak.

Bodrum’un yeni sanatsal ekosistemi

Sanatçılar, sanatın yaratıcı ve dönüştürücü gücüne inanarak Bodrum’a özgü farklı bir anlatı ve yeni bir Bodrum derlemesi sunacaklar. Ürettikleri eserlerde Bodrum’a ait olanı farklı perspektiflerden ele alacak ve onu yaratıcı ve görsel bir metne dönüştürecekler. Kendi görsel alfabelerini sergileyerek, Bodrum’a özgü imgeleri kullanarak düşünceleri birlikte paylaşacaklar. Sergi, sanatçıların ilham kaynaklarındaki ortaklıklarını da keşfetme fırsatı sunacak ve yeni bir sanatsal Bodrum ekosistemi ve semtin panoramasını görsel olarak sunacak.

Tarihi bir konağın taş duvarlarının serinliğine taşınan, sıcak bir yaz günü hafifliğindeki tiril tiril Bodrum’u gösterecek Merhaba sergisi, 16 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar kent müzesinde.