İstanbul Arel Üniversitesi’nde söyleşi: “Yapay Zeka ile Üretilen Eserler ve Telif Hakları”

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekleşen “Yapay Zeka ile Üretilen Eserler ve Telif Hakları” söyleşisinde SETEM YK üyelerinden yönetmen Mehmet Güleryüz, senarist Orhan Koçak , yönetmen ve yazar Rıza Kıraç öğrencilerle buluştu.

Söyleşide “Telif Hakları, Senaryo Yazımı, Yapay Zekanın Kullanımı ve Geleceği” başlıkları üstünde duruldu. Konuk sanatçılar senaryo yazımına dair tecrübelerini, sanatsal yaklaşımlarını öğrencilere aktardılar. Aynı zamanda üniversite yıllarının hata yaparak öğrenme yılları olduğunu, hata yapmaktan korkmamak gerektiğini , yapay zeka kullanımının çok önemli olduğunu ve her öğrencinin yapay zeka kullanması gerektiğini ifade ettiler.

Son olarak yönetmen ve yazar Rıza Kıraç üretimin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Hata yaparak üretmeye devam etmelisiniz, yapay zekanın çoğu avantajı olmasına karşın özgünlük konusunda yetersiz kalabiliyor. Bu noktada çoğu zaman özgün fikirleri siz üretmelisiniz, kalıpları yıkmaktan ve yeni fikirlere açık olmaktan korkmayın” dedi.

Söyleşi sonunda Meslek Yüksekokulu, Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Akın KILIÇ konuklara hediyelerini takdim etti.

 

Haber/Fotoğraf:Ahmet Enes Gökcan
Etiketler
, ,