Windows 12’nin duyurulacağı tarih belli oldu

Yazılım şirketi Microsoft, Windows 12 işletim sistemini yayınlamaya hazırlanıyor. İşte şirketin izlediği yollar ve yeni gelecek özellikler.

Microsoft, 2024 sonbaharında yeni Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürmek için hazırlıklara başladı. Şirket, yeni tasarımlar üzerinde çalışarak “kayan” görev çubuğu da dahil olmak üzere yenilikler deniyor.

Build 2023 geliştirici konferansında Microsoft, henüz resmi bir adı olmayan “yeni nesil Windows” üzerinde çalıştığını ima etti.

Şirket içi belgelere göre, Windows 12, özel bir özellik sunan farklı bir masaüstü türüne sahip olabilir: Kayan bir görev çubuğu. Bu konsepte göre, görev çubuğu masaüstünden ayrılmış ve yuvarlatılmış kenarlarla masaüstünün üzerinde yüzer şekilde görünebilir.

Ne zaman geliyor?

Donanımhaber tarafından aktarılan habere göre, Microsoft, Windows 12 işletim sistemini ARM işlemciler için optimize etme çalışmalarına devam ediyor. Şirket ayrıca, yeni işletim sistemi için “yapay zeka unsurlarıyla derinlemesine entegre özellikler” eklemeyi planlıyor. Kaynaklara göre, bu özelliklerin tamamen yeni olacağı ve önceden yayınlanmış projelerle, örneğin Windows Copilot gibi projelerle ilişkisinin olmayacağı belirtiliyor.

Diğer kaynaklar da daha önce Windows 12’nin yapay zeka özelliklerine sahip olacağını bildirmişti. Windows 12’nin 2025 yılında sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor ve daha geniş bir dağıtım bekleniyor.