Venezuela’da ölü sayısı 36’ya yükseldi

Venezuela’nın Aragua eyaletinde 8 Ekim’den bu yana devam eden şiddetli yağış sonucu yaşanan heyelanda 36 kişi hayatını kaybederken 56 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Venezuela İçişleri, Adalet ve Barış Bakanı Remigio Ceballos, Las Tejerias’ta devam eden şiddetli yağış sonucu meydana gelen toprak kaymasında şimdiye kadar 36 kişinin yaşamını yitirdiğini, 56 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Venezuela’nın Aragua eyaletinde 8 Ekim’den bu yana devam eden şiddetli yağış sonucu yaşanan heyelanda can kaybı artıyor.

Brussels Times gazetesinin haberine göre, heyelanın meydana geldiği Las Tejerias’taki son duruma ilişkin açıklama yapan Venezuela İçişleri, Adalet ve Barış Bakanı Remigio Ceballos, bakanlığın resmi Twitter hesabından da yayınlanan açıklamasında, “Maalesef şu anda 36 kişi öldü ve kurbanların yakınlarına göre 56 kişi kayıp görünüyor” dedi. Las Tejerias’taki arama, kurtarma ve yardım çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Remigio Ceballos, 300 ton gıda dağıtımına başladıklarını söyledi.Bakanın açıklamasına göre, arama kurtarma çalışmalarına bin 200 kişi katılıyor. Ceballos, meydana gelen şiddetli yağış ve heyelanda 317 evin tamamen yıkıldığını, 757 evin ise hasar aldığını bildirdi.

 

Maduro’dan açıklama

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak “dayanışma çağrısı” yaptı. Maduro Twitter’dan yaptığı paylaşımda,”Halk olarak her zaman olumsuz hadiseler karşısında birlik olacağız. Halkın, her koşulda ve durumda ona elini uzatmak için 24 saat görev yapan bir hükümeti var” dedi.

 

Ülkede 3 günlük “ulusal yas”

Venezuela’nın bazı kesimleri, La Nina hava olayının etkisiyle normalin üzerinde yağış alıyor. Ülkede son 2 haftada şiddetli yağışlar ve bunun yol açtığı afetlerde, toplamda 42 kişi hayatını kaybetti. Maduro, yaşanan şiddetli yağış ve heyelandan etkilenenlerle dayanışma amacıyla 3 gün “ulusal yas” ilan etmişti