Uruguay’da su sıkıntısı baş gösteriyor

Uruguay’da kuraklık sebebiyle meydana gelen su sıkıntısına karşı hükümet başkent Montevideo’da su acil durumu ilan ederek, şişelenmiş su için vergi muafiyeti ve yeni su deposu inşa edilmesi gibi bazı önlemler alındığını duyurdu.

Uruguay’da su krizi patlak verdi. Uruguay Devlet Başkanı Luis Alberta Lacalle Pou, dün akşam saatlerinde hükümet yetkileri ile birlikte düzenlediği  basın toplantısında, başkent Montevideo bölgesinde yaşanan su krizine karşı önlemler aldıklarını açıklayarak, su tedarikinin güvence altına alındığını belirtti. Başkan Pou, hükümetin Montevideo büyükşehir bölgesinde su acil durumu ilan edildiğini ifade ederek, şişelenmiş suya vergi muafiyeti getirilmesi, San Jose Nehri’nden su tedarik etmek amacıyla bir su deposu ve boru hattı inşası ile ihtiyaç sahipleri için ücretsiz su dağıtımı uygulanması kararları aldığını duyurdu.

Uruguay’da yaşanan kuraklık sebebiyle depolardaki suyun azaldığı ve şebeke suyunda tuz ve klor seviyesinde artış olduğu bildirildi. Yetkililer, ciddi bir yağış olmaması halinde başkent Montevideo ve büyükşehir bölgesindeki suyun ay sonu ya da temmuz başında tükeneceğini tahmin ediyor.