Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali başlıyor

Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali, bu yıl “Boş Alan” temasıyla 10-19 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli mekânlarında başlıyor.

Festivalin bu yılki teması, Peter Brook‘un kavramsallaştırdığı “The Empty Space / Boş Alan” kavramından ilhamını alıyor. Festival; dansın, şehrin “boşluklar”ında yeniden kurgulanması ve insanların hareket aracılığıyla bu “boşluklar”da yeni bağlar inşa etmesine odaklanıyor.

 

Tema kapsamında mekânın bileşenleri, uzamın dönüşümü, bedenin negatif ve pozitif alanları, boşlukta beden, bedenin içi ve dışındaki boşluklar, oyun alanı olarak dans, boşluk anı, boşluk, “şimdi ve burada olma hâli”, andalık, kendiliğindenlik alt başlıkları yer alıyor. Festivalin bu seneki teması kapsamında, kamusal alanlar için tasarlanmış mekâna özgü performanslar, hemzemin dans alanlarında atölye çalışmaları, deneyim alanları, her yaştan ve her kesimden bireyler için ücretsiz atölye çalışmaları ile tüm dans severleri bir araya getirmek amaçlanıyor.

 

 

Programın açılış gecesi İBB Ana Sponsorluğunda Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuaye alanında başlayacak. Akbanksanat, Arter, Çatı Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği, Tiyatro Bereze, Purespace.ist, Hope Alkazar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Sanatları Bölümü, 0_sbcs__1 ve Müze Gazhane mekânlarında devam edecek. Prova mekânlarında ise Çıplak Ayaklar Dans Kumpanyası, Abud Efendi Konağı kullanılacak.

 

Festival programında yer alan mekânlar: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Müze Gazhane, Akbank Sanat, Arter Müzesi, Hope Alkazar, Çatı Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği, Tiyatro Bereze, Purespace.ist, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü, IBB Şehir Hatları Kadıköy İskelesi, Haliç Dubaları, 0_sbcs__1 Stüdyosu, Prova mekanları ise Çıplak Ayaklar Dans Kumpanyası Stüdyoları, Yücel Kültür Vakfı- Abud Efendi Konağı.