Ülke puanında fark kapanıyor

Avrupa’daki temsilcilerimiz Fenerbahçe, Beşiktaş , Galatasaray ve Adana Demirspor 2. ön eleme turu maçlarını tamamladı. Bu turda 4 ekibimiz de rakiplerini  yenerek adını 3. tura yazdırdı. Özellikle rövanş maçlarında alınan 4 galibiyet ülke puanına oldukça katkı sağladı.

Bu sezon Avrupa kupalarında Türkiye’yi Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş ve Adana Demirspor temsil ediyor. Ülkemiz UEFA ülke puanında sezona 13. sırada başlamıştı. Alınan sonuçlar ile birlikte Türkiye’nin puanı yükselmeye başladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turu maçları tamamlandı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray sahne alırken, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor sahaya çıktı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin galibiyetle tur atlamasının ardından Adana Demirspor ve Beşiktaş da sahadan zaferle ayrılarak bir üst tur biletini cebine koydu. Avrupa kupalarında oynanan maçlar sonrasında UEFA ülke puanı sıralamasında güncellemeler yaşandı. Kritik öneme sahip sıralamada Türkiye büyük bir yükselişe geçti.