Twitter’ın “dezenformasyon” nedeniyle kısıtlandığı açıklandı

Maraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7, ve 7.6’lık depremlerin üçüncü gününde, yardım taleplerinin ve organizasyonlarının merkezi haline gelen sosyal medyaya kısıtlama geldi. İktidar, Twitter’a yönelik uygulanan “bant daraltma” uygulamasına “dezenformasyon”u gerekçe gösterdi.

Twitter’a uygulanan kısıtlamaya “dezenformasyon” gerekçe gösterildi. Maraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7, ve 7.6’lık depremlerin üçüncü gününde, yardım taleplerinin ve organizasyonlarının merkezi haline gelen sosyal medyaya kısıtlama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı Hughes ve Twitter’ın Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Costello ile video konferans yöntemiyle toplantı yaptı.

AA, Twitter yetkililerinin Türkiye’yle ‘işbirliği’ taahhüdü verdiğini belirtti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir de, dünkü YouTube yayınında, hükümet yetkilileri ve Twitter yöneticilerinin toplantısında görüşülenleri anlattı:

“Altı saat süren toplantıda -bazı engelli hesaplar var- İsmail Saymaz’ın hesabını kapatmaya çalışıyorlarmış. Onu da Twitter reddediyormuş ifade özgürlüğü kapsamında. ‘Bir suç varsa bilmem ne yaparsınız’ diyorlarmış. ‘Madem böyle bir şey var, siz bizim dediğimizi yapmazsanız biz de sizi kapatıyoruz…’ Aynen YouTube’un kapatılma hikayesine dönmüş bu hikaye.”