Türkiye’de 1 Günlük Milli Yas Kararı

Uluslararası kamuoyu, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin helikopter kazasında yaşamını yitirmesinin şokunu yaşarken aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkeler ulusal yas kararı aldı…

Birçok ülke, Azerbaycan-İran sınırındaki temaslar sonrasında Azerbaycan lideri Aliyev ile bir araya gelen ve helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi için ulusal yas ilan etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Reisi için Türkiye’de bir günlük yas kararı aldığını belirtirken, Irak hükümeti de İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkede bir günlük resmi yas ilan ettiğini duyurdu.

Lübnan Reisi’nin ölümü dolayısıyla 3 günlük yas ilan ederken Pakistan da bir günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Avrupa ülkelerinden Reisi için benzer bir karar karar gelmezken Batı ülkelerinin genelde yaşamını yitiren eski liderleri ya da çok büyük kaza ve felaketler için yas kararı aldığı görülüyor.

 

SÖZCÜ