Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 5-13 Ağustos’ta Nevşehir’de düzenlenecek Kapadokya Balon Ve Kültür Yolu Festivali’yle başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde gerçekleştirilecek.

Festivallerin ilk durağı, 5-13 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali”ne ev sahipliği yapacak Nevşehir olacak. Sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz buluşturacak festival için 30’dan fazla mekanda yapılacak etkinliklerde 1000’den fazla sanatçı yer alacak.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan peribacaları ve rengarenk balonlarla adeta bir görsel şölenin yaşandığı Kapadokya’ya yolu düşenler, 9 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşayacak.

Festival, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce fotoğraf severin katılımıyla gerçekleştirilecek Fotomaraton ile başlayacak. Fotoğraf tutkunları, Kapadokya manzarasının en güzel göründüğü alanlarda kortej ve bando eşliğinde bir araya gelecek. Festival süresince çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserlere toplam 156 bin lira ödül verilecek.

Festival gala konseri, Paşa bağları Vadisi’nde şef Eray İnal yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasınca sahnelenecek. Konserin solistliğini üstlenecek Ferman Akgül, Manga’nın sevilen şarkılarının yanı sıra Aşık Veysel’den Neşet Ertaş’a değerli ozanların eserlerini senfoni orkestrası eşliğinde seslendirerek dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Festival programı ve etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere https://kapadokya.kulturyolufestivalleri.com/ adresinden ulaşılabiliyor.