Türkiye Judo Olimpik Milli Takımı’nın hedefi: 2024 Paris Olimpiyatları

Erzurum’daki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde antrenman yapan Judo Olimpik Milli Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalyalar kazanmayı amaçlıyor.

Palandöken Dağı’ndaki bir otelde antrenman yapan milli takım, organizasyonlarda hedeflerine ulaşmak için zorlu çalışmalar yaparak hazırlanıyor.

Yüksek rakımda ağırlık ve kondisyon çalışması yapan 14 kişilik sporcuların bir kısmı ilk olarak Polonya’daki Avrupa Oyunları’na katılım sağlayacak.

Aralarında daha önceki çeşitli organizasyonlarda birçok madalya kazanan sporcuların da olduğu milliler, bu başarılarını Avrupa Oyunları’nda sürdürmeyi amaçlıyor.

Sonrasında başka müsabakalarda da başarılı olmak isteyen takım, Avrupa Şampiyonası’nda derece elde edip 2024 Paris Olimpiyatları’nda kürsüye çıkmayı istiyor.

Milli takım antrenörü Derya Cıbır Zengi, 5 kadın ve 9 erkek sporcu ile Erzurum’da kamp yaptıklarını söyledi.

Antrenmanların zorlu geçtiğini anlatan Zengi, “Yüksek irtifada daha fazla kuvvet, daha fazla güç kazanıyoruz. Burada elde ettiğimiz kuvvet ve kondisyon sayesinde önümüzdeki sezonun temelini oluşturmayı planlıyoruz.” dedi.

Yüksek irtifanın avantajını deniz seviyesine yaklaştıkça hissedeceklerini işaret eden Zengi, “İstanbul’da daha çok judo kısmına bakacağız. İstanbul’dan bir ekibimiz Polonya’ya Avrupa Oyunları’na gidecek. Daha sonrasında İspanya ve Hollanda’da yapacağımız uluslararası judo kamplarına katılıp gelişimimizi tamamlamayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha önceki olimpiyatlarda başarılı sporcuların olduğunu, bu olimpiyatlarda ise bunu madalya ile taçlandırmak istediklerini anlatan Zengi, şöyle konuştu:

“Olimpiyat beşincisi olan sporcumuz, madalyayı kıl payı kaçırdı. Bu sefer sadece onun kazanması değil bütün ekip olarak hedefe kilitlenmiş vaziyetteyiz. Zorlu antrenmanların üstesinden gelmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yıl hedeflerimiz çok büyük. Ekibimiz çok sağlam ilerliyor. İnşallah oraya katılıp birçok madalya ile döneceğiz. Federasyonumuzdan aldığımız gücü antrenmanlara yansıtıyoruz, onlara teşekkür ediyoruz. Durumumuz iyi ama daha iyi olacağız.”