Türkisches Film Festival Berlin duyuruldu

Türkisches Film Festival Berlin’in ilk edisyonu, zengin bir programla duyuruldu.

Arthood Entertainment tarafından 14-18 Eylül’de ilk kez gerçekleşecek olan Türkisches Film Festival Berlin (TFFB), zengin bir film programı ve yan etkinliklerle seyircisini bekliyor. Türkiye’den birçok sinemacıyı Berlin’deki Babylon Sineması’nda ağırlayacak olan festival, iki ülke arasında güçlü bir kültürel diyalog kurmayı amaçlıyor.

 

Sinema takipçilerini ve film endüstrisini Berlinli izleyicilerle buluşturmak, daha derin bir anlayış ve kültürel alışverişe olanak sağlayacak bir sinerji yaratmak isteğiyle yola çıkıldı. Başarılı yönetmenler ve yeni yeteneklerin çalışmalarından oluşan 25 uzun metraj, belgesel ve kısa metraj film barındıran bir seçki hazırlandı.

 

Açılış, Cem Kaya’nın Berlinale Panorama bölümünde seyirci ödülü alan, Almanya’daki iş gücünün temelini oluşturan göçmenlerin müzikle ilişkisini konu edinen etkileyici belgeseli Aşk, Mark ve Ölüm ile 14 Eylül’de yapılacak. Programda ayrıca Sundance Film Festivali ve Berlinale’den ödüllü Maryna Er Gorbach filmi Klondike, Ferit Karahan’ın yatılı okul karanlığını distopik bir evrende anlattığı son filmi Okul Tıraşı, Toronto Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Emre Kayış filmi Anadolu Kaplanı, Ahmet Necdet Çupur’un kendi kardeşlerinin öyküsünü anlattığı sarsıcı belgesel Yaramaz Çocuklar; programın öne çıkan filmlerinden bazıları. Gösterimlerin ardından film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek soru-cevap bölümünde, yönetmen ve oyuncular Berlinli izleyicilerle buluşacak.

 

Pelin Esmer’den İşe Yarar Bir Şey, Aslı Özge’den Ansızın, Mahmut Fazıl Coşkun’dan Anons’un da ekip katılımlı özel gösterimlerle seyirci karşısına çıkacağı festivalde kısa filmler de unutulmadı. Can Merdan Doğan’dan Stilletto, Ceylan Özgün Özçelik’ten Ankebût, Zeynep Dilan Süren’den Büyük İstanbul Depresyonu aralarından bazıları.