Trabzon’a gelen yabancı turist sayısı bu yıl ikiye katlandı

Türkiye’nin kültür, tarih ve doğa turizminde öne çıkan illerinden Trabzon’a, yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor.

Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel varlıklarının yanı sıra ziyaretçilerine deniz, yayla ve dağ turizmine yönelik pek çok alternatif sunan kent, yerli ve yabancı turistlerin tercihleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor.

Türkiye’nin dört bir yanı ile özellikle Körfez ülkelerinden şehre gelen ziyaretçiler, Sümela Manastırı ile Uzungöl başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanlarda vakit geçiriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinde Trabzon’a çok yoğun ilginin olduğunu aktardı.

Erdoğan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi verilerine göre, 9 günlük tatilde kente iç ve dış hatlarda toplam 149 bin 360 yolcu geldiğini söyledi.

Bayramdaki yoğunluğun turizm sezonu boyunca yaşanmasını beklediklerini ifade eden Erdoğan, “Amacımız, sezonun iyi geçmesi ve bu sürecin yıl sonuna kadar yayılması. DHMİ’nin bilgilerine göre, bu yılın 16 Haziran ve 31 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 12 ülke, 24 noktadan 3 bin 955 sefer direkt uçuşun gerçekleşmesi planlanmaktadır” dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan başta olmak üzere Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün, Bahreyn, Irak ve İsrail’den misafirlerin Trabzon’u tercih ettiğini, bu ilginin bölgedeki diğer ülkelere de dalga dalga yayıldığını kaydetti.

Geçen yılın ilk 6 ayında Trabzon Havalimanı dış hatlara gelen yolcu sayısının çoğunluğu yabancı 70 bin 445 olduğunu ifade eden Erdoğan, 2023’ün aynı döneminde bu rakamın yüzde 77 artışla 125 bin 29’a yükseldiğini belirtti.