TEKNOFEST’te İstanbul Arel Üniversitesi’ne en iyi girişim ödülü

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan’ın İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Medglanis Takımı ile geliştirdiği “Diş Çürükleri Erken Tanı Kiti” İzmir TEKNOFEST’te Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri Ön Kuluçka Kategorisi’nde “En İyi Girişim” ödülüne layık görüldü.

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan’ın danışmanlığında Medglanis Takımı’nda yer alan Merve Nur Şahin, Mert Kalaycı ve Zafer Zeren’in geliştirdiği proje tanı ve tedavide önemli avantajlar sağlıyor.

İzmir TEKNOFEST’te ödüle layık görülen proje ile ağızlarda diş çürüğü olup olmadığı ve fluoresans ışıma ile çürük seviyesi tespit edilebiliyor. Her yaştan insana uygulanabilen kit ile bireyler doktora gitmeden tanılama yapma şansına sahip olabilecek. Bununla beraber kit sayesinde dişlerde bulunan çürükler erken dönemde tespit edilebildiğinden diş kaybınında önüne geçilecek.

İzmir TEKNOFEST’ten ödül ile dönen Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.