Tarihi Feshane kapılarını açtı

İstanbul’un turistik yapılarından biri olan 190 yıllık tarihi Feshane’de yaklaşık beş yıl önce başlayan restorasyon çalışmaları sona erdi. Artİstanbul Feshane, ziyarete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Miras ekiplerinin restore ettiği tarihî Feshane binası Artİstanbul Feshane kapılarını açtı. 1827 yılında Kadırga Cündi Meydanı’nda fes üretimiyle faaliyete başlayan, şehrin ilk endüstriyel yapılarından biri bilinen Feshane, artık bir yaşam ve sanat merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

İstanbul’un sanat mekânları listesine eklenen olan yapı, sekiz bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. İstanbul Sanat Merkezi’nin organize ettiği ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergiyle kapılarını açacak olan Artİstanbul Feshane’de 300 sanatçının 400 eseri sergileniyor.

Feshane’de bir sanat kitaplığı da oluşturuldu. Kütüphaneye şu sıralar Müze Gazhane’de anısına sergi düzenlenen ‘Eyüp ressamı’ Naile Akıncı’nın ismi verildi. Sanatçının özel koleksiyonu da aile tarafından kütüphaneye bağışlandı. Sanatçıların arşivleriyle ilgili kaygılarını giderecek bir kamusal alan tavsiyesiyle hayata geçirilen kütüphanede ilk etapta Komet ile Beral Madra’nın arşivi ile Balkan Naci İslimyeli’nin kitaplarından oluşan bir antoloji bulunuyor.