Tarantino jübile filmi The Movie Critic için kolları sıvadı

Quentin Tarantino’nun son uzun metraj filmini yönetmeye hazırlandığı bildiriliyor.

Hikayenin “1970’lerin sonunda Los Angeles’ta geçeceği ve başrolde bir kadının yer alacağı” bildiriliyor.

Yönetmen uzun zamandır 10. filminden sonra ve 60 yaşına geldiğinde (ki bu yıl olacak) emekliye ayrılacağını söylüyor.

The Hollywood Reporter’ın (THR) kaynaklardan aktardığına göre The Movie Critic (Sinema Eleştirmeni) adlı bir senaryo yazan yönetmen, bu sonbaharda filmin yapımına başlamaya hazırlanıyor.

Eğlence endüstrisi odaklı dergi, filmin konusuyla ilgili detayların çok gizli tutulduğunu ama hikayenin “1970’lerin sonunda Los Angeles’ta geçeceğini ve başrolde bir kadının yer alacağını” aktardı.

The Independent teyit için Tarantino’nun temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

THR, filmin konusunun 1968’den 1991’e kadar New Yorker’da sinema eleştirmenliği yapan, hayatını kaybetmiş Pauline Kael olabileceğini belirtti.

Tarantino geçmişte Kael’ı takdir ettiğini dile getirmiş ve kısa süre önce Kael’dan esinlenen, Sinema Spekülasyonu (Cinema Speculation) adlı bir deneme kitabı yayımlamıştı.

Ucuz Roman’ın (Pulp Fiction) yönetmeni 2021’de ısrarla, bir sonraki filminin ardından emekli olacağını söylemişti.

Ünlü yönetmen, Bill Maher’a yaptığı açıklamada, “Sinema tarihini biliyorum ve sinemacılar bundan sonra daha iyiye gitmeyecek” demişti.

Dile getirmek isteyeceğim, bir kamuoyu mahkemesinde veya yüksek mahkemede veya bunun gibi bir şeyde herhangi bir tartışmayı kazanacak bir sebebim yok.

Aynı zamanda 30 yıl boyunca çalışıp diğerleri kadar çok olmasa da benim kadar çok filmde çalışmak… Bu uzun bir kariyer. Bu gerçekten uzun bir kariyer.

Eşi Daniella Pick ve üç yaşındaki oğulları Leo’yla birlikte İsrail’de yaşayan Tarantino, kariyerine “sahip olduğu her şeyi, her bir şeyi” verdiğini söylemişti.

Aynı röportajda, 1992 yapımı suç ve gerilim filmi Rezervuar Köpekleri’ni (Reservoir Dogs) yeniden çekmeyi düşündüğünü söyleyen yönetmen şöyle demişti:

İnternet, bunu yapmayacağım. Ama üzerine düşündüm.

Tarantino’nun son filmi, başrollerini Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin paylaştığı ve yönetmenin bugüne kadarki “en iyi filmi” olduğuna inandığı 2019 yapımı Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time in Hollywood).

Film 2020 Oscar Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Film dahil 10 dalda aday gösterildi ve Brad Pitt’e yardımcı erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandırdı.