Squid Game: The Challenge hakkında bilinmeyenler

Gösterime girdiği günden beri adından söz ettiren Netflix’in yeni yarışması Squid Game: The Challenge’ta 456 gerçek yarışmacı, 4,56 milyon dolarlık nakit ödül için mücadele ediyor. Yarışmacılarından Dani Templet tecrübelerini gazeteci Ayomikun Adekaiyero’ya anlattı..

Floridalı yarışmacı Dani Templet, Squid Game: The Challenge’ı ilk duyduğunda “Kim 4,56 milyon dolar istemez ki?” diye düşündüğünü söyledi.

Templet, dizinin büyük bir hayranı olduğunu, Squid Game: The Challenge’ı da yaşam deneyimi edinmek, seyahat etmek ve yeni insanlarla tanışmak için fırsat olarak gördüğünü söyledi.

Yarışmaya başvurduktan sonra 6 ay boyunca haber almadığını anlatan yarışmacı, ilk oyun için sete götürüldüklerinde şahit olduğu enerjinin hiçbir şeye benzemediğini söyledi. Örneğin Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununun “gerçeküstü” olduğunu söyleyen Templet, oyunun 6-7 saat sürdüğünü belirtti.

Dizide görüldüğü gibi yemekleri yatakhanede yediklerini anlatan Templet, şunları söyledi: “Yemek zamanları zorlu geçiyordu. Bize verdikleri yemeklerden birinin tadı tam anlamıyla üzerine ketçap sürülmüş soğuk makarna gibiydi. Ayrıca ana odaya bağlı banyo ve tuvaletler vardı. Ancak bu 10 tuvaleti 200’den fazla kişi paylaşıyordu.

“Oyuna başlarken kaybetmeyi kabullendim.

Üçüncü günün akşamında ikinci oyunu oynadıklarını anlatan yarışmacı, daha başlamadan kaybetmeyi kabullendiğini itiraf etti. Oynadıkları oyunda dillerini ve bir iğneyi kullanarak kurabiyeden şekil kesmeleri gerektiğini belirten Templet; “Bana yıldız şekli verildi ve açıkçası oyuna girerken aklımda kaybetme fikrini kabullenmiştim. Yorgundum, canım hamburger ve kola çekiyordu.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın galibini bilmediğini söyleyen Templet; “Parayı kimin kazandığı bana hiç söylenmedi, o yüzden öğrenmek için programı izlemem gerekiyor. Sonuçta yarışmayı kazanamamış olabilirim ama istediğim hayat tecrübesini edindim.” dedi.

 

Independent Türkçe