Spotify fiyatlarına zam yaptı

Spotify, Premium paketlerinin fiyatını artırdı. Spotify’ın yaptığı zamla birlikte bireysel, duo, aile paket fiyatları büyük oranda değişti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bu artış Premium Single aboneliğinin ayda 10 dolardan 11 dolara çıktığı anlamına geliyor. Ülkemiz için ise değişen fiyatlar yakında belli olacak. Spotify’ın on yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürülmesinden bu yana ilk fiyat artışı. Premium Aile ve Öğrenci planları da bir dolar artıyor ve şu anda aylık sırasıyla 17$ ve 6$’a mal oluyor. Premium Duo, ayda iki dolar artışla 13 dolardan 15 dolara çıkarak en büyük artışa sahip.

Apple Music, Amazon Music ve YouTube Music’in reklamsız bireysel planlarını geçen yıl 11 dolara yükselttiği bu hareket, rakiplerin benzer fiyat artışlarını takip ediyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Spotify CEO’su Daniel Ek, diğer şirketlerin artan maliyetlerinden keyif alıyor gibiydi, “Rakiplerimiz fiyatlarını yükselttiğinde bu bizim için gerçekten iyi oluyor” ifadelerini kullanan CEO şimdi kendisi de fiyat artışına gitmiş durumda. Bu zam, özellikle ABD’de abonelikler için daha zorlayıcı olabilir, ücret artışları bölgesel olarak artmaya başlayacak.

Müzik platformu, 2023’ün ilk çeyreğinde dünya çapında beş milyon daha fazla kullanıcıya sahip olduğundan yılda fazladan 12 ABD doları çok fazla etkilemeyebilir. Güncellenmiş fiyatlar, Birleşik Krallık’tan Tayland’a kadar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde kullanıma sunuluyor. Spotify, faturalarının ne kadar artacağını paylaşmak için kullanıcılarla e-posta yoluyla iletişime geçeceğini bildiriyor.