“Sinemaya gitmek elitist, çünkü çok pahalı”

Yönetmen Russo Kardeşler sinemalar ve dijital platformlar hakkında konuştu. Joe Russo, “Sinemaya gitmenin elitist bir kavram olduğunu unutmamak gerek çünkü çok pahalı” dedi.

Netflix için çektikleri son filmleri “The Gray Man” için Hollywood Reporter’a konuşan Russo Kardeşler, filmlerin nasıl vizyona gireceği ve dijital platformlar konusu hakkındaki fikirlerini açıkladı.

 

Anthony Russo, pandeminin ardından sektörde değişmesini istediğiniz kökleşmiş düşünceler nelerdir sorusuna, “Her şey. Bu seviyede genç olmaktan nefret ediyorum. Klasik sinemayla ilgili her şeyi seviyoruz, ancak hiçbir zaman bu konuda hiçbir şekilde, biçimde veya biçimde değerli olmadık. Bizi her zaman en çok heyecanlandıran şey, bunu nasıl ilerletirsiniz? Eski modellerden nasıl kurtulursunuz? Daha önce etkileşime geçmemiş kitlelere nasıl ulaşırsınız? Bizim için en ilginç şeyler bunlar…” diye yanıt verdi.

 

“Dijital platformlar sayesinde aynı paraya daha çok içeriğe ulaşılabiliyor”

Joe Russo da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Şu an krizdeyiz çünkü herkes birbiriyle savaş halinde. Film sevgisiyle büyümüş insanlar olarak bunu görmek üzücü. Sinemaya gitmenin elitist bir kavram olduğunu unutmamak gerek, çok pahalı. Sıkı sıkı tutunduğumuz ‘sinema salonlarının kutsal olduğu’ düşüncesi saçmalık ve herkesin aynı çadırın altına girmesine izin verme fikrini reddediyor. İnsanlar dijital yayın platformları sayesinde aynı paraya daha çok içeriğe ulaşılabiliyor. Ayrıca platform aboneliklerini paylaşıp, bir hikâye fiyatına 40 hikâye alabiliyorlar. Bu konuda kültür savaşı başlatmak bizim için delilik.

 

Auteur sineması artık 50 yaşında. Biz bununla büyüdük, bizim için çok önemliydi. Ama ayrıca dünyanın değişmesi gerektiğinin ve değişime karşı çıktıkça daha büyük kaosa sebep olduğumuzun farkındayız. Yeni jenerasyonların fikirlerini reddetmek kimsenin haddine değil.”

 

duvar