Sinematek açıkhava sinema gösterimleri başlıyor

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin her yıl Kalamış Atatürk Parkı’nda düzenlediği Yıldızlar Altında Sinema film gösterimleri 3 Temmuz Pazar günü başlıyor.

Kadıköy Belediyesi bünyesinde yer alan Sinematek/Sinema Evi’nin Kalamış Atatürk Parkı’nda düzenlediği Yıldızlar Altında Sinema programı kapsamında 17 film perdeye yansıtılacak. 3 Temmuz-30 Ağustos arası düzenlenecek olan açıkhava gösterimlerinin ilk filmi, sinema tarihinin sessiz klasiklerinden Sirk (The Circus, 1928).

 

3 Temmuz Pazar günü 22.00’da gösterilecek olan Charlie Chaplin’in Sirk’ine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası, Chaplin film müzikleriyle eşlik edecek. Programda Wong Kar-Wai’den Hayao Miyazaki’ye, Steven Spielberg’den Ertem Eğilmez’e kadar pek çok yönetmenin filmi bulunuyor.

 

Sinematek/Sinema Evi’nin hazırladığı seçkide Billy Wilder’ın yönettiği ve Marilyn Monroe’nun oynadığı Bazıları Sıcak Sever (Some Like It Hot, 1959), Audrey Hepburn ve Gregory Peck ikilisinin Roma Tatili (Roman Holiday, 1953), klasik müzikaller Oz Büyücüsü (The Wizard of Oz, 1939) ve Singin’ in the Rain (1952), Alfred Hitchcock başyapıtı Vertigo (1958), İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin Cabiria’nın Geceleri (Le notti di Cabiria, 1957), Spielberg’in Batı Yakası’nın Hikâyesi (West Side Story, 1961) ve E.T. (1982) filmleri, Ertem Eğilmez’den Arabesk (1989), İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar’ın son filmi Paralel Anneler (Madres paralelas, 2021), Hayao Miyazaki’nin başyapıtlarından Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no kamikakushi, 2001) ve bir Wong Kar-Wai klasiği Chungking Ekspresi (Chung Hing sam lam, 1994) başta olmak üzere birçok film yer alıyor.

 

Sinematek/Sinema Evi’nin “El ele giden ve şiddeti günbegün artan bu pahalılık ve istibdat karşısında moralimizi diri tutuyoruz. Kimi zaman ister istemez yorgunluğa ve yılgınlığa kapılsak da umutsuzluğa alışmıyoruz. Umudumuzu, yaşama sevincimizi koruyabilmek için de sanata sığınıyor, bir arada duruyoruz; #YıldızlarAltındaSinema’da buluşuyoruz!” şeklinde yaptığı sosyal medya paylaşımında gösterim biletlerinin haftalık olarak Mobilet’te satışa çıkacağını duyurdu.