Sezar’ın öldürüldüğü yer ziyaretçilere kapısını açtı

İtalya’nın başkenti Roma’da tarihi MÖ 3. yüzyıla dayanan ve Jül Sezar’ın öldürüldüğü yer olarak bilinen antik alan ziyarete açıldı.

Roma’nın merkezindeki Largo Argentina Meydanı”nda bulunan alan, 4 antik tapınağı içinde bulundurması nedeniyle “Kutsal Alan” olarak anılıyor. Antik Roma lideri Jül Sezar’ın suikasta uğradığı yerin kalıntıları da kısmen bu alanda bulunuyor.

1926-1929 yılları arasında inşaat çalışmaları sırasında keşfedilen alan, arkeolojik çalışmalar sonrası dışarıdan görülebiliyordu. Ancak bölgeye girişler kısıtlıydı ve son yıllarda alan kedi barınağı olarak ünlenmişti.

Roma Belediyesi, İtalyan lüks moda evi Bulgari’nin sponsorluğuyla bölgeyi bugünden itibaren turistik ziyarete açtı. Kutsal Alan’a giriş için bilet ücreti 5 euro.

Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, ‘’Largo Argentina Kutsal Alanı’nı Romalılara ve turistlere tekrar sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yükseltilmiş yürüyüş yolları sayesinde, ziyaretçiler tam anlamıyla tarihe dalabilecekler ve tarihi izlerin katmanlarını görebilecekler’’ dedi.

Etiketler
, , ,