Sel felaketinde can kaybı 17’ye yükseldi

Depremin ardından yaşanan sel felaketinde Adıyaman ve Urfa’da ölü sayısı 17’ye yükseldi. Söz konusu kentlerde imar politikalarının faciayı büyüttüğüne vurgu yapan uzmanlar “Yaşananlar kader değil. Uyarılar yapılmasına karşın önlem alınmadı” dedi.

Türkiye’deki çarpık kentleşme nedeniyle sel afeti, felakete dönüştü. Adıyaman ve Urfa’da ölü sayısı 17’ye yükseldi. Arama çalışmaları sürerken, Urfa’ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halk tarafından protesto edildi. Uzmanlar, imar ve rant politikaları ile çarpık kentleşme sonucu felaketin boyutunun artığına dikkat çekerek “Daha fazla betona değil, plana ihtiyaç var” dedi.

ANNE VE BEBEK ARANIYOR

Maraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Urfa ve Adıyaman’da ölü sayısı da arttı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Urfa’da sele teslim olan Abide Kavşağı’nda İbrahim Dindar adlı yurttaşın cesedine ulaşıldı.

Adıyaman’ın Tut ilçesinde, içinde bulundukları konteynerin sel sularına kapılması sonucu kaybolan Fatma Tekdal ile 2 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal’ı arama çalışmaları da dün devam etti. Tut ilçesinde, önceki gün başlayan şiddetli yağmurla birlikte Ömerovası Deresi taşmış, Tekdal ve Sarıkaya ailesinin barındığı dere kenarındaki evlerinin bahçesine yerleştirdikleri konteyner sel sularına kapılmış, konteynerde kalan 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, kaybolan 4 kişiden Selma Sarıkaya ile kızı Emine Sarıkaya’nın cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Kaybolan Fatma Tekdal ile kızı Zeynep Zümra Tekdal’a ise ulaşılamadı. Urfa’da Yalıntaş Mahallesi’ndeki yolda sel sularına kapılan TIR’daki 20 yaşındaki Emin Ergün’ün de arama çalışmaları sürüyor.