Sanal gerçeklik sergisi Müze Gazhane’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Meta Türkiye ve Fotoğraf Organizasyonları Derneği’nin (FOTON) ortak çalışmasıyla Meta Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik sergisi “Anadolu’nun 4 Mevsimi”, Müze Gazhane’de sanatseverlerle buluşuyor.

İBB Kültür AŞ ile FOTON işbirliğinde düzenlenen “Anadolu’nun 4 Mevsimi” fotoğraf yarışmasının sanal gerçeklik sergisi, Müze Gazhane İklim Müzesi’nde açıldı. Yarışma, 81 ilden amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleştirildi. 1-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşen yarışma sonucu 4 ayrı kategoride finale kalan 12 fotoğraf sergileniyor. İklim değişikliği temalı yarışma kapsamında sergilenen fotoğraflar, Anadolu’nun 4 mevsimini yansıtıyor. Katılımcılar, 2-22 Nisan tarihleri arasında, sanal gerçeklik gözlükleriyle Metaverse evreninde gerçekleştirilen sergiyi ziyaret edebilir.

Haber: Murat Çiya Bayram

Serginin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile FOTON Başkanı Coşkun Aral katıldı. Yarışmanın jürisinde ise İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas ve Fotoğraf Editörü Mesude Bülbül, Fotoğrafçı Sami Uçan, Foto Muhabir Cem Kıvırcık, Fotoğrafçı Tanın Helvacı gibi fotoğraf alanında ünlü isimler yer almıştı.

Sanatseverler, İBB Kültür İstanbul’un internet sitesine üye olup randevu alarak sergiye ücretsiz olarak katılım sağlayabilir. Bununla birlikte sergide yer alan fotoğraflar, İstanbul Kitapçısı Karaköy, Kadıköy ve Mecidiyeköy şubelerinde de ücretsiz incelenebilecek.

Sergi deneyimi için “kultur.istanbul” adresinden başvuru yapılabilir.