PlayStation Store Türkiye’de oyun fiyatlarına zam yaptı

PlayStation Store üzerinde bulunan birçok oyunun Türkiye fiyatlarına zam geldi. Bazı oyunlar 2 bin TL’yi aşarken, bazı oyunlara ise yüzde 100’e yakın bir zam yapıldı. 

Popüler dijital oyun mağazaları Steam ve Epic Games Store’daki popüler oyunlara gelen büyük zamların ardından, konsol oyunlarında da fiyat yenilemeleri başladı.

Oyun dünyasının popüler platformu PlayStation’da da zamlar başladı. Sony’nin dijital oyun mağazası PlayStation Store’da birçok popüler oyunun Türkiye fiyatı büyük oranda artış gösterdi. Atomic Heart gibi 2023 oyunlarının fiyatları 2000 TL’yi aşmaya başladı.

Dolar/TL kurunun 30 TL’ye merdiven dayamasıyla birlikte dijital oyun platformlarında da kur güncellemeleri başladı. Bu kapsamda Epic Games ve Steam’deki oyunlara yüzde 173’e varan zam geldi. PlayStation’un en sevilen oyunlarından biri olan God of War’ın fiyatı zamdan sonra 329 TL’den 899 TL’ye ulaştı.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ve Marvel’s Spider-Man: Remastered oyunları da, sırasıyla 499 TL’den 899 TL’ye ve 499 TL’den 1.099 TL’ye yükseldi. Son olarak Returnal ise yüzde 83’lük bir zamla birlikte 599 TL’den 1.099 TL’ye yükseldi.

Sony’den önce Rockstar Games ve Ubisoft gibi büyük firmalar da dev zamlarla karşımıza çıkmıştı. Oyun fiyatları 2000 TL’ye dayanmışken, artık 1000 lira ve civarındaki yapımlar “normal” olarak kabul ediliyor.