Pijamalı Kadın hayallerini büyütüyor

Büyüt Hayallerini Kısa Film Yarışması finalistleri belli oldu. İstanbul Arel Üniversitesi öğrencisi Özlem Üngör, Pijamalı Kadın adlı kısa film senaryosuyla yarışma finalistlerinden biri olma başarısı yakaladı.

İstanbul Vakfı ve TÜRSAK’ın düzenlediği Büyüt Hayallerini Kısa Film Yarışması’nda finalistler belli oldu. İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Özlem Üngör, Pijamalı Kadın senaryosuyla yarışma finalistlerinden biri olarak 10 bin TL’lik ödüle ulaştı.

 

Başvururken böyle bir başarıya ulaşacağını düşünmediğini belirten Üngör, finalistlerden biri olduğunu görünce çok sevindiğini ifade etti. Senaryolarını filme dönüştürmek amacıyla finalistlere verilecek 10 bin TL değerindeki maddi desteği almaya hak kazanan Üngör, bu yaz filmini çekmek için yoğun bir sürece gireceğini belirterek yarışmayı kazanmayı hedeflediğini söyledi. Üngör, bu başarının yalnızca kendine ait olmadığını söyleyerek hocalarının katkısının bu başarıda önemli bir rolü olduğunu belirtti. İlk on içine girerek büyük başarı sağlayan Pijamalı Kadın senaryosu yazarı Üngör, maddi desteğin yanı sıra film yapımı, yönetmenlik gibi konularda eğitim almaya da hak kazandı.

 

İstanbul Vakfı ve TÜRSAK’ın yaratıcı, hayal gücü yüksek, sosyal sorumluluk bilincine sahip sinemacıların yetişmesine katkıda bulunmak ve başarılı kadın hikâyelerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Büyüt Hayallerini Kısa Film Yarışması, bireylere “ben de başarabilirim” dedirtmeyi ve hayallerini gerçekleştirmeleri için motive etmeyi amaçlıyor. Başarılı kadın hikâyeleri vurgusu ile sınırlarını aşmış, hayata ışık tutan kadınların yolculuklarını beyazperdeye taşımayı hedefleyen yarışma, sektörde kendine yer edinmek isteyen ve kendine sinema alanında bir kariyer hedefi koyan yarışmacılar için sektör profesyonelleri ile buluşma ve iletişime geçme fırsatı yaratıyor.