Parasızlıktan oyun izliyorlar!

Türkiye’den birçok oyunsever parasızlık nedeniyle televizyonda, bilgisayarda, telefonda oyun oynayanları izliyor.

Haber: Dilanur Bulut

Günümüzde insanların ilgi gösterdiği şeylerden birisi de oyun oynayanları izlemek. Bir hobi haline gelen bu alışkanlık ise izledikleri oyunun pahalı olmasından kaynaklanıyor. Türkiye’de yaşanan derin ekonomik kriz nedeniyle oyun ekipmanları ve oyun satın almanın güçleştiğini belirten Düzenli, çareyi oyun oynayanları izlemekte bulunduklarını belirterek, ”Türkiye ekonomisinde bizleri en çok etkileyen durum enflasyon. Bu nedenle insanlar olabildiğince harcamalarından kısarak hobilerini bir şekilde yaşamaya çalışıyor” dedi.

“İzleyerek para kazandırıyoruz”

Günümüz yayıncıları, oyun videoları çekerek ya da canlı yayın üzerinden oyun becerilerini sunarak hem takipçi kazanıyor hem de para kazanıyorlar. Yayıncıların yayınına giren izleyiciler hediye atarak ya da sadece izleyip yorum yazarak karşı tarafın etkileşimini arttırmasını sağlıyor. Bu etkileşim sayesinde dijital şirketler tarafından reklamlar verilerek kişinin kazandığı paranın bir üst seviyeye çıkmasını hedefliyor. Düzenli konu hakkında, “Yayın ortamında bir sürü insanla iletişime geçerek çok güzel vakit geçiriyoruz; ama izleyenlerimiz olmazsa para kazanıp etkileşim kazanmamız çok zor oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Oyun becerilerini arttırmak istiyorlar”

Oyun tutkusu yüksek olan bireyler hem oyun oynayıp hem de videolarını izliyorlar. Oyun videolarını izlemeyi sadece ekonomiye bağlamamak gerek. Oyun becerilerini geliştirmek, yapılan hataların farkına varmak ve yayıncın ne tür ekipmanlar kullandığını öğrenme amacıyla da izlendiğini söyleyen Düzenli, “Kendimden örnek vermem gerekirse kendim oyun videolarını izlemekten keyif alıyorum ve oyunlarda öğrenmek istediğim bir karakteri oynayan yayıncıyı izleyerek becerilerimi geliştiriyorum da aynı zamanda” şeklinde konuştu.

“Tek tavsiyem bütçe dostu”

Günümüz ekonomik şartları nedeniyle bir kaç çözüm yolu bulunabileceğini bildiren Düzenli, “Ekonomik şartlarla oyun satın almak istemeden aynı zamanda oyunu oynamak isteyenler korsan indirebilir. Bütçelerine zarar vermeden 2’nci el ya da düşük maliyetli ekipmanları tercih edip oyunun kalitesi düşük şekilde oyunu oynayıp tam olarak zevk alınmasa bile oyunu oynayabilirler” oyunseverlere önerilerde bulundu.