Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Köksal Engür hayatını kaybetti

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Köksal Engür, hayatını kaybetti. Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören Engür, 77 yaşındaydı.

Sanatçı, “Leyla ile Mecnun”, “Karanlıkta Koşanlar” gibi televizyon yapımlarında, “Korkuyorum Anne”, “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” gibi filmlerde ve “Tek Kişilik Şehir”, “Bayrak” gibi tiyatro oyunlarında yer almıştı. Engür, oyunculuğun yanı sıra televizyon ve sinemada pek çok karakteri seslendirmişti.

Oyuncu Cengiz Bozkurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağolsun” dedi.

Sanatçı, “Leyla ile Mecnun”, “Karanlıkta Koşanlar” gibi televizyon yapımlarında, “Korkuyorum Anne”, “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” gibi filmlerde ve “Tek Kişilik Şehir”, “Bayrak” gibi tiyatro oyunlarında yer almıştı. Engür, oyunculuğun yanı sıra “Red Kit”, “Edi ve Büdü”, “Sünger Bob” gibi yapımlarda karakterleri de seslendiriyordu.

İsmail Köksal Engür 5 Mart 1946’da Kars’ta dünyaya geldi. Dünya Tiyatrolar Günü olan bugün hayatını kaybeden sanatçı, 1956’da TRT Ankara Radyosu, Çocuk Saati programında kısa radyo tiyatrolarıyla sanat hayatına başladı.

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 1969 yılında mezun oldu.

Sanatçı, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolarda ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında sahnedeydi.