Ormanda oksijen 50 TL

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte piknik ve mesire alanlarına yönelenleri oldukça yüksek fiyatlar bekliyor. Ormanlık alanlarda vakit geçirmek ve piknik yapmak isteyenlerin 50 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

Haber: Kevser Karaduman

Son dönemde rekor seviyesine ulaşan enflasyon ve yüksek zam oranları, ormanlık alanlarda piknik yapmak isteyenleri ve mesire alanı işletmecilerini oldukça etkiliyor. Yaz aylarının gelişiyle birlikte ormanlık bölgelerdeki piknik ve mesire alanlarına yönelen halk, oldukça yüksek fiyatlarla karşılaşırken işletmeciler de bu durumdan şikâyet ediyor. İstanbul Arel Üniversitesi’ne bağlı Arel Medya olarak mesire alanlarının işletmecileri ile fiyatlar ve zam oranlarının etkisi hakkında konuştuk.

 

İstanbul Kartal’da bulunan Yeşil Vadi Piknik Alanı işletme sorumlusu Turan Çalı, ekonomik duruma bağlı olarak iki yıldır kişi başı 25 TL olan fiyatların mart ayında yükseltildiğini belirtti. Piknik alanına giriş ücretinin, kendi malzemelerini getirenler için 50 TL olduğunu belirten Çalı, “Personel giderleri, deterjan fiyatları ve ana giderimiz olan kömüre gelen zam bizi oldukça etkiledi. Geçen yıl 5 TL’ye aldığımız kömürü şu anda 20 TL’ye alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yine İstanbul Kartal’da bulunan Aydos Yeşil Cennet Mesire Alanı’nda da mangal ve otopark gibi hizmetler için fiyatlandırma, kişi başı 50 TL iken serpme kahvaltı seçeneğinin sunulması ile bu fiyatlar 100 TL’ye kadar ulaşıyor.

 

Şile’de bulunan Ağva Değirmen Yanı Piknik Alanı’nda ise 4 kişilik masada piknik yapmanın fiyatı 100 TL’den başlarken mangal hizmeti ile birlikte bu fiyat 175 TL’ye ulaşıyor. Fiyatların geçtiğimiz ay artış gösterdiğini belirten işletme sahibi Mustafa Esen, “Çok fazla masrafımız oluyor ve giderlerimiz bizi kurtarmıyor. Geçen ay fiyatlarda %20’lik bir artış yaptık” diyerek yaz döneminde bu fiyatların geçerli olacağını belirtti.