”Orada olmasak da onlarla birlikteyiz”

İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Programı ve Gastronomi Bölümü öğrencileri depremzedeler için ekmek yaptı. Beş bin adet ekmek, Kızılay aracılığıyla deprem bölgesine gönderilecek. Arel Medya olarak öğrencilerle konuştuk.

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından yurt genelinde olduğu gibi İstanbul Arel Üniversitesi’nde de yardım seferberliği devam ediyor. AFAD koordinasyonunda kıyafet ve gıda yardımında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi Bölümü uygulama atölyesinde beş bin ekmek üreterek Kızılay aracılığı ile deprem bölgesine gönderdi.

“İnsanlara yardımcı olabildiğimiz için çok mutluyuz”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz öğrenci ve mezunları ise afetzedelere destek oldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. sınıf öğrencisi Mercan Yılmaz

“Yaşanan depremden dolayı çok üzüntü içerisindeyiz, o yüzden sofrada tuzumuz olsun istedik. 5 bin adet ekmek yapacağız. Kızılay teslim alacak, depremzedelere ulaştıracaklar. Umarım onlara ulaştığında çok mutlu olurlar. En azından bizimde onlara destek olduğumuzu hissederler. “ dedi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. sınıf öğrencisi Poyraz Mehmet Oğul

Bu ekmeği seçmemizdeki temel amaç; ekmeğin yedi ve 10 gün arası bayatlamadan durabilmesi. Umarım depremzedelere bir nebze de olsa yardımcı olabiliriz. Hepsine başsağlığı ve geçmiş olsun diliyorum. Allah yardımcıları olsun.” İfadelerini kullandı.

2018 Aşçılık Bölümü mezunu Samet Başaran

Şu anda ülke olarak çok acı günler yaşıyoruz. Bizde bu üzüntünün tabii ki çok büyük bir iştirakindeyiz ama burada bu ekmeği yapıp depremde etkilenen vatandaşlara gönderebilmek açıkçası bir nebze olsun bize mutluluk ve gurur veriyor. Ne mutlu ki bize elimizden böyle bir şey geliyor ki oraya ulaştırabiliyoruz. “ şeklinde konuştu.

Aşçılık Programı birinci sınıf öğrencisi Beyza Ünalmış

“İnsanlara yardımcı olabildiğimiz için çok mutluyuz. Orada olmasa da onlarla beraber en azından gönül bağı ile yanlarında olduğumuzu göstermek adına bugün böyle bir proje yaptık.” İfadelerine yer verdi.