Oğan, Erdoğan’ı destekleyecek

“İkinci tura kalan adaylar bizim söylemlerimize sarıldı” diyen Sinan Oğan, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

14 Mayıs seçiminde yüzde 5,17 oy alan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararını açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini belirten Oğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Plana sadık kaldık, birçok hedefimize ulaştık. İnşallah gelecek yıllarda diğer hedeflerimize de ulaşacağız.

Bu seçimleri toplumun önüne koyduğumuz amaç ve hedefler açısından değerlendirdiğimizde Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ülkenin gündemi haline getirdik.

HDP üzerinden oluşturulan ‘kilit parti’ söylemlerini yıkarak Türk milliyetçilerini kilit konumuna yükselttik.

Türkiye’de güçlü milliyetçi seçmen kitlesinin görülmesine katkı sağladık. İkinci tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık.

Bizi dikkate almayan, saymaya gerek görmeyenlerin bizim siyasi hareketimizi saydığını gördük.

PKK, FETÖ ve benzeri gibi her türlü terör örgütleriyle mücadelede tavrımızın siyasetin ana akımında yer bulmasını sağladık.

Anayasa’nın değişmez ilkeleri ve Türklük gibi kavramlarda farkındalık oluşturduk.”

“Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı aynı ittifakta olmalı”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde, istikrarın temelinde parlamento ve Cumhurbaşkanlığı’nın aynı ittifak yönetiminde olması önem arz etmektedir.

Millet İttifakı ise 20 yıldır iktidarda olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceğe dair tarafımızı ikna edecek bir perspektif sunamamış, her şeyden önemlisi parlamento çoğunluğunu sağlayamamış ve istikrar faktörünü ıskalamıştır.

Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi bir pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin, herhangi bir talepte bulunmaksızın ilkelerimizi, savunduğumuz değerleri, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik.

Her iki aday ile de bütün konuşma ve görüşmelerimiz devlet adamına yakışır şekilde, karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir.”

“Hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadık”

“Bu müzakere ve istişareler ve tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum.

Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Sayın Erdoğan’ı desteklemeye davet ediyorum.

Bu kararımızı alırken her türlü istişareyi yaptığımızı, kararımızın ülkemiz ve milletimiz için en doğru karar olacağını inandığımız için bu yönde karar aldığımızın bilinmesinde fayda vardır.

Atatürkçü ve milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadan aldığımız bu kararın yüce Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti devletimize hayırlı olmasını diliyor, sevgili vatandaşlarımı saygılarımla selamlıyorum.”

Özdağ: Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir

Oğan’ın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır” dedi.

Takipçileri Sinan Oğan’ı terk ediyor

Sinan Oğan’ın kararını açıklamasının ardından sosyal medyada tepki oluştu.

Oğan’ın Twitter takipçileri takibi bırakmaya başladı. Bir saat gibi bir süre içerisinde 10 binden fazla takipçisi Oğan’ı takip etmeyi bıraktı.