Muğla Zeytin Çiçeği Ulusal Kısa Film Yarışması başlıyor

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi tarafından, iki bakanlık tarafından kabul edilerek desteklenen ‘Engelleri Aşanlar’ temalı Muğla Zeytin Çiçeği Ulusal Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi’nce sinema alanında genç yetenekleri desteklemek ve özgün eserleri teşvik etmek amacıyla ‘Engelleri Aşanlar’ temalı Muğla Zeytin Çiçeği Ulusal Kısa Film Yarışması yapılacak. Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları’nca desteklenen yarışmaya eserlerin son teslim tarihi 27 Ekim 2024 olarak belirlenirken, ödül töreni ise 20 Kasım’da gerçekleştirilecek. Yarışmada, birinciye 40 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye 20 bin lira, Puri Özel Ödülü kapsamında 10 bin lira değerinde iki ayrı ödül de verilecek.

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, “Şube olarak iki yıl önce kısa film üzerine bir çalışma başlatmıştık. ‘Engelleri Aşanlar’ temalı Zeytin Çiçeği Ulusal Kısa Film Yarışması’nı ilk olarak Muğla ilini kapsayacak şekilde yaptık. Çalışmamız çok beğenildi ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Geçen yıl bu çalışmamızı ulusal düzeye taşıdık. Önümüzdeki yıl ise uluslararası düzeye çıkarmayı planlıyoruz. Çalışmamızı ve ortaya çıkan projemizi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da sunduk. Bakanlık tarafından kabul edildi. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da projemize katkı verme kararı aldı. Bizler, ‘Engelleri Aşanlar’ temasıyla Muğla Zeytin Çiçeği Ulusal Kısa Film Yarışması’nı başlatarak kendi hikayenizi anlatın, sesinizi duyurun ve büyük ödüller için yarışın’ diyoruz” dedi.

 

Muğla Meydan