Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının duyurulmasının ardından partisinin genel merkezinde, “Sadece ben değil 84 milyon aday! Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı, halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, aday hepimiz. Sevgili halkım, başlıyoruz” açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Genel Merkezi önünde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile partisinin genel merkezi önüne gelerek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, genel merkez önüne gelen yurttaşlara teşekkür ederek başlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ismini vererek ‘birlikte yola çıktıkları’ mesajını verdi.

İmamoğlu ve Yavaş ile kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Sadece ben değil 84 milyon aday! Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, aday hepimiz. Sevgili halkım, başlıyoruz” açıklaması yaptı.

“BUGÜN BİR ADAYDAN ÖTE BİR DEĞİŞMİN TEMSİLCİSİ OLARAK KARŞINIZDAYIM”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İki değerli arkadaşlarım Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş ile birlikte bir yola çıktık. Yolumuz aydınlık olsun. Huzur içinde yaşamak istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz. Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan emeğin özeveri ile ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim. Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle, liyakatle yönetmeye adayız.

Ben sadece bir cumhurbaşkanı adayı değilim, bereket, huzur, adalet hasretinin de adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küskünleri barıştırmaya ve sofralara bereketi getirmek için adayım. Ama sadece ben değil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek herkes bu ülkeyi hakettiği yaşam için değiştirmeye adaydır.

Ben uzun bir yolculuktan geldim, yol boyunca heybemi bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum. Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize kader dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz.

Kimler aday biliyor musunuz; Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum İbrahim Bey adaydır. Bartın’da maden faciasında hayatını kaybeden maden işçcisi Rıdvan’ı ziyaret etmiştim, rahmetli Rıdvan’ın oğlu Emrullah adaydır. Şanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım Emine Hanım adaydır. 8 Şubat’ta Samadağ’da ‘İçeride annem, abim ve babam var, ses veriyorlar. Termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok’ diye bize feryat eden gencimiz aday. Tüm depremzedeler aday, böyle bilmeniz gerekiyor. Ekmeğini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcıların deposuna gittim, işte oradakiler aday. Süt veren ineğini kesip kredimi ödüyorum diye feryadını dinledeğim çiftçi aday. 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim, Sultan Hanım da aday. Ergenekon kumpası ile canına kast ettikleri Kuddusi Okkır’ın evine gittim, beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır aday. Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım da aday. 73 yaşında Kazdağları’nı savunan Hanife Teyze de aday. KPSS’de derece yapmasına rağmen atanamayan Salihcan’ı dinlemiştim Salihcan da adya. Gezi Parkı davasında haksız yere yatan şehir plancı Tayfun’un biricik kızı evladımız da aday.

Sadece ben değil 84 milyon aday! 84 milyon. SADAT militanlarıyla korkuttuklarını sandıkları 84 milyon, ekmeği, suyu, gelecğei çalınmış o 84 milyon da aday!Çaldıkları 418 milyar doları geri isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz, siz kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz.

Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı, halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Hakettiğimiz düzeni hep birlikte kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, aday hepimiz. Söylemiştim başlıyoruz diye. Sevgili halkım eyvallah, başlıyoruz.”

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından, “Birleşe birleşeşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Ardından Kılıçdaroğlu, ‘cumhurbaşkanı yardımcıları’ olarak tanıtılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile poz verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki “Millet İttifakı” toplantısına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı. Diğer yandan 12 maddelik Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş yol haritası da duyuruldu.