Midesi plastik dolu kaplumbağa bulundu

Avusturalya’da bir sahilde bir kaya havuzunda sırtüstü yatarken bulunan kaplumbağanın midesinin plastik dolu olduğu anlaşıldı.

Avusturalya’nın Sidney kentinde bulunan yeşil deniz kaplumbağasının midesinin plastik dolu olduğu görüldü. Kaplumbağanın plastikten başka bir şey yemediğini bildiren yetkililer, sahillerde çok fazla plastik atık olduğunu belirtti. Taronga Hayvanat Bahçesi veterinerleri tarafından tedavi edilen kaplumbağanın midesinde bulunan plastiklerin vücuttan atılması 6 gün sürecek.

 

Sahillerin plastikle dolu olduğunu bildiren yetkililer, yeni doğan hayvanların sadece bunları tükettiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşları, doğaya atılan plastiklerin artık mikro düzeyde insanların vücutlarında bulunduğuna dikkat çekerek plastiğin okyanuslarda, denizlerde ve büyük göllerde bulunan en yaygın deniz çöpü türü olduğunu vurguladı.

 

Maliyet açısından en ucuz madde olan plastikler poşet, ambalaj ve şişe olarak kullanıldığı belirtilerek mikro düzeyde insan vücuduna girebildiği ifade edildi. 2015 yılında oşinograflar, dünya çapında yüzey sularında yüzen 15 trilyon ile 51 trilyon arasında mikroplastik parçacık olduğunu tahmin etti.