Meksika’nın gönderdiği yardım malzemeleri Türkiye’ye ulaştı

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye’yle dayanışma içinde olan ülkelerden biri olan Meksika’nın gönderdiği yardım malzemeleri içerisinde çadır ve jeneratör de var.

Meksika Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarınca, Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı aracılığı ve Türkiye Büyükelçiliği işbirliğinde koordine edilen yardım malzemelerini taşıyan, Felipe Angeles Uluslararası Havalimanı’ndan (AIFA) kalkan uçak, bugün Adana Havalimanı’na indi.

Gıda, kıyafet, battaniye, çadır, jeneratör, medikal ve hijyen malzemelerini taşıyan kargo uçağı, Meksika Büyükelçiliği Ticaret ve Kültür Ataşesi Mario Chaparro ile Savunma ve Hava Kuvvetleri Ataşesi Ernesto Velazquez Montoya tarafından karşılandı.

Proteo

Anadolu Ajansı’na konuşan Chaparro, Meksika halkının Türkiye’deki dostları ve kardeşleriyle dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Chaparro, Meksika’dan gelen arama kurtarma köpeği Proteo’nun çalışmalar sırasında öldüğünü anımsatarak “Yardım ve destek için sosyal ağlar, e-postalar, hatta el yazısıyla yazılmış mektuplar aracılığıyla pek çok kişinin teşekkürlerini aldık” dedi.

Savunma ve Deniz Kuvvetleri Bakanlığı ile Meksika Red Cross’dan 150 kişilik arama kurtarma ekibinin, Adıyaman’da bir hafta süren çalışmasının ardından Türkiye’den ayrıldığını belirten Chaparro, sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 100 personelin, Hatay, Maraş, Malatya gibi deprem bölgelerinde görevlerine devam ettiğini söyledi.

Chaparro, ayrıca Meksika hükümeti ve halkının başsağlığı dileklerini iletti.

 

birgün