“Maraş’ta 308 enkazda arama-kurtarma çalışmaları sürüyor”

İçişleri Bakanı Soylu, depremlerin merkez üssü Maraş’ın Afşin, Andırın, Ekinözü ve Çağlayancerit ilçelerindeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece (13 Şubat) 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Maraş’taki Afet Koordinasyon Merkezi’nde deprem bölgesindeki son durum hakkında açıklama yaptı.

Süleyman Soylu, Maraş merkezli depremlere ilişkin, “Kahramanmaraş’ta geldiğimizden itibaren 4 bin 490 enkazda arama kurtarma yapıldı. 308 enkazda arama kurtarma devam etmektedir” bilgisini paylaştı.

Bakan Soylu, Maraş’ta 10 bin 194 kişinin hayatını kaybettiğini, dün 11 kişinin enkazlardan sağ çıkarıldığını söyledi.

Afet koordinasyon masasının etrafında 25 çalışma grubunun bulunduğunu kaydeden Soylu, sahada yaklaşık 300 bine yakın çalışanın olduğunu belirtti.

“4 ilçede arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı”

Maraş’taki arama-kurtarma çalışmaları hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afşin, Andırın, Ekinözü ve Çağlayancerit ilçelerindeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Soylu, özetle şu bilgileri paylaştı:

“Elbistan’da 318 enkazdan 9 enkaz kaldı, onlarda da arama kurtarma yarın itibarıyla sona erecek. Göksun’da arama kurtarma bitti. Nurhak’ta 299 binadan bir tek binada arama kurtarma devam ediyor.

“Pazarcık’ta arama kurtarma bitti ve Türkoğlu’nda arama kurtarma bitti. İki merkez ilçemizde arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Burada toplam 4 bin 895 arama kurtarma, 1452 iş makinesi, 447 ekip ile şu anda arama kurtarma sürmektedir.”

“Maraş’ta ulaşamadığımız köy yok”

Soylu, şu ana kadar Maraş’ta havadan ve karadan ulaşılamayan herhangi bir köyün olmadığını da sözlerine ekledi:

“En son dünden itibaren 30 ekip, sağlık araçları köylere gitmektedir. Yardım götüren özellikle vatandaşlarımızı köylere yönlendiriyoruz. Yaklaşık 100’ün üzerinde off-road araçları var. Onlarla beraber bütün köylere Kahramanmaraş’ta malzeme dağıtıyoruz.

“Bunu bir Kahramanmaraş ölçeğinde söylüyorum. Aslında bütün her yerde aynı işlem bir şekilde devam etmektedir.”

Maraş genelinde şu ana kadar 30 bin çadır kurulduğunu aktaran Bakan Soylu, kent genelinde okullarda 48 bin, spor salonlarında da 11 bin 500 yurttaşın kaldığını ve şu anda toplam 246 bin 888 kişinin barınması konusunda koordinasyon yürütüldüğünü söyledi.

Soylu, Maraş’tan başka illere gitmeyi kabul eden 29 bin kişiyi hava ve kara yolu ile bu illere gönderdiklerini de kaydetti.

 

bianet