Kızılcık Şerbeti bu cuma yeniden yayında

Kızılcık Şerbeti dizisine Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen beş haftalık yayın durdurma cezasına karşı yapılan itirazla ilgili bugün karar çıktı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin RTÜK’ün aldırdığı “yayın durdurma” kararını bozmasını, dizinin yapımcısı Faruk Turgut “Nerede kalmıştık?” diye kutladı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin RTÜK’ün aldırdığı kararı bozduğunu ve yürütmeyi durdurduğunu televizyon yazarı Birsen Altuntaş duyurdu.

Show TV lehine çıkan karardan sonra dizi cuma günü yeniden seyirciyle buluşacak.

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut kararı, “Nerede kalmıştık?” diyerek kutladı.

Dizide Kıvılcım karakterini canlandıran Müjde Evrim Alasya ise “Geri döndük,” dedi.

Ne olmuştu?

RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan “Kızılcık Şerbeti” dizisine kadınlara yönelik şiddet sahnesi gerekçesiyle beş hafta durdurma ve 1.5 milyon TL’lik para cezası verdi.

Dizinin 19. bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından şiddete maruz kalmış ve camdan aşağı atılmıştı.

20. bölümde ise Nursema, yaşadıklarına sessiz kalmamış, evlendirildiği erkeğin ailesi ve kendi ailesiyle yüzleşerek tepki göstermişti.

Bu bölümün ardından sosyal medyada birçok kişi Nursema gibi şiddete maruz kalan ve buna sessiz kalmayan kadınların yanında olduklarını yazdı.

Dizi, muhafazakâr aile yapısına saldırdığı öne sürülerek hedef haline getirildi.

 

bianet