Kızılay, Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne çadır satmış

Gazeteci Murat Ağırel, Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde Kızılay’ın Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı Ahpap Derneği’ne, depremzedeler için 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığını yazdı. Tartışma devam ederken Türk Eczacılar Birliği (TEB), Kızılay’ın kendilerine de çadır sattığını açıkladı.

Ahbap Derneği, Kızılay’dan çadır satın aldıklarına dair iddialara ilişkin açıklama yaptı. Ahbap, yaptığı açıklamada, “2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik” dedi.

Ahbap Derneği, Kızılay’dan çadır satın aldıklarına dair iddialara ilişkin açıklama yaptı. Kızılay’dan çadır aldığını doğrulayan Ahbap, yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik” dedi.

“Çadır üreticilerinin stokları yeterli değildi”

Ahbap, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

6 Şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, Derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir.

“Ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır. O tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. En erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi.

“2050 çadırın sözleşmesini yaptık”

“Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.

“Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan 1232 adet (8 TIR) çadır öncelikle en yakın şehirler olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a; Ankara’dan da  918 adet (8 TIR ) çadır Hatay’a gönderilmek üzere 10 Şubat’ta yüklendi ve aynı gece dağıtıldı.”

Kızılay, Türk Eczacılar Birliği’ne de çadır satmış

Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne sattığı çadırların tartışması devam ederken Türk Eczacılar Birliği (TEB), Kızılay’ın kendilerine de çadır sattığını açıkladı.

Sözcü gazetesine konuşan TEB Başkanı Arman Üney, deprem bölgesine sahra eczaneler kurmak istediklerin ancak çadır bulmakta zorlandıklarını ve Kızılay’a başvurduklarını söyledi.

Üney, Kızılay’ın kendilerine tanesi yaklaşık 140 TL’den  5 çadır aldıklarını belirtti. Ödemeyi ise; Kızılay’ın bir iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.’ye yaptıklarını aktardı.

Deprem bölgesinde 28 konteyner ve çadırla gönüllü olarak eczane hizmeti verdiklerini belirten Üney, bunların bir kısmını bağışlarla bir kısmını da satın alarak temin ettiklerini dile getirdi.

 

bianet