Kış lastiği fiyatları ticari araç sahiplerini zorluyor

Ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başladı. Ticari araç sahipleri ise fiyat artışlarından dolayı zorlandığını belirtiyor. Kimi ise çare olarak ‘çıkma lastiğe’ yöneliyor.

Nisan’da sona erecek olan ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Aralık’ta başladı. Lastikçilerde yoğunluk arttı. Yüksek enflasyon sonucu artan fiyatlar ise ticari araç sahiplerini zorluyor. Kimi araç sahipleri ise ‘çıkma lastik’ diye bilinen ikinci el lastiklere yöneliyor. İkinci el lastiğin güvenilirliği ise tartışma konusu. Arel Medya olarak İstanbul Kadıköy’de taksi ve minibüs şoförlerine kış lastiğini sorduk.

Araç sürücüleri, yolcu ve trafik güvenliği için kış lastiğinin önemini belirtiyor. Özellikle yağışlı havalarda farkını belli eden kış lastikleri, olası kazaların önüne geçmede ciddi önem taşıyor.

Zorunlu kış lastiği uygulamasının önemini vurgulayan sürücüler, artan enflasyon nedeniyle yeni dönemde lastiklerin fiyatlarında yükselme olduğunu belirtiyor. Geçen seneye oranla ciddi şekilde artan lastik fiyatları, sürücüleri zorlarken ikinci el lastik, ucuzluğu nedeniyle gündeme geldi.

Birçok sürücü ikinci el lastiğin güvenilmez olacağını söylerken bazı sürüler ise iyi durumdaki lastiklerin sorun yaratmayacağını belirtti.

Zorunlu kış lastiği uygulamasının son tarihi nedeniyle lastik değiştirme alanlarında yoğun sıralar olduğu da belirtiliyor.