Kamudaki hamile ve engelli yurttaşlara idari izin

İstanbul Valiliği de dün (7 Şubat) bir açıklama yaparak sağlık kurumlarında görevli olanlar hariç, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli çalışanlar ile 10 ve daha küçük yaşta çocuğu bulunan kadın personelin bugün idari izinli sayılacağını bildirdi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre bugün İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve kuvvetli rüzgarla birlikte tipi beklendiği hatırlatıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da dün bir mesaj paylaşarak saat 19.00’dan sonra ve bugün kuvvetli kar yağışı beklendiğini belirterek, yurttaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları için uyarıda bulunmuştu.

Vali Yerlikaya sosyal medya paylaşımında, “Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son paylaştığı verilere göre İstanbul’da bugün ve yarın yerel olarak kuvvetli kar sağanakları, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi bekleniyor. 19.00’dan sonra lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın” ifadelerine yer vermişti.

İstanbul’da vapur seferlerine hava engeli

İstanbul Şehir Hatları, internet sitesinden bir duyuru yaparak hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferlerinin yapılamayacağını açıkladı.

İstanbul Şehir Hatları’nın internet sitesinden yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Çubuklu-İstinye (Arabalı) hattı, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş (Moda İskelesi uğraması yapılamıyor), Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (Ring) hattı ve Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer seferlerinin iptal edildiği kaydedildi.