deprem

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

 

7.4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.

 

AFAD’ın verdiiği bilgiye göre 7.4 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

 

Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yaptığı açıklamaya göre saat 10 itibarıyla 10 ilde 284 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 323 kişi de yaralandı.

 

Kahramanmaraş – Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz.