İsviçre’de difteri vakaları görüldü

İsviçre’nin başkenti Bern’deki federal sığınmacı merkezinde sekiz difteri vakası tespit edildi. Hastalar karantinaya alınırken merkezdeki diğer kişiler hastalığa karşı aşılandı. Ülkedeki son vakaya ise 1983’te rastlanılmıştı.

İsviçre’nin başkenti Bern’de bulunan Federal Sığınmacı Merkezi’nde (BAZ) sekiz kişide bulaşıcı bir bakteri hastalığı olan difteriye rastlandı. Blick gazetesinin aktardığına göre, 3 Ağustos’ta saatlerinde sığınmacı merkezinde iki difteri vakasının olduğu teyit edilmişti.

 

Ardından boğaz sürüntüsü alınan altı kişide daha hastalık tespit edildi. Böylelikle toplam vaka sayısı sekize yükselmiş oldu. Hastalığın tespit edildiği kişiler karantinaya alınırken sığınmacı merkezindeki diğer kişiler hastalığa karşı aşılandı.

 

Göç Bakanlığı, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu, hastalardan hiçbirinde nefes alma zorluğu bulunmadığını açıkladı. Bakanlık ayrıca söz konusu kişilerin sağlık personelince takip edildiğini kaydetti.

 

Hastaların sığınmacı merkezinde karantinaya alındığı ikinci katta da bulaş riskini azaltmak için önleyici antibiyotik tedavisine başlandı.

 

Son vaka 1983’te görülmüştü

Göç Bakanlığı, diğer sığınmacı merkezi sakinleri ve çalışanlarının merkezden ayrılabileceğini kaydetti. Fakat bu kişilerden sığınmacı merkezi dışına çıktıklarında maske kullanmaları istendi. Hastalığın görüldüğü sığınmacı merkezinde de maske zorunluluğu bulunuyor.

 

Öte yandan, İsviçre Federal Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili dün bir açıklama yaparak ülkedeki “yüksek aşılama oranları sayesinde toplumun geneli için yüksek bir hastalık riski bulunmadığını” açıkladı.

 

İsviçre Federal Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede en son boğaz difterisi vakası görüldüğünde yıl 1983’tü.

 

bianet