İstanbul’da yaz konserle geçecek

Pandemi nedeniyle konserlerden uzak kaldığımız iki yılın ardından bu yaz İstanbul, birbirinden ünlü müzisyenleri ağırlayacak.

Koronavirüs salgını dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye’de de eğlence ve müzik sektörünü etkiledi. Neredeyse 2 yıldır önemli etkinlikler iptal edilirken binlerce müzisyen de işsiz kaldı. Kısıtlamaların kalktığı bu yaz İstanbul’da rock müzikten metale, cazdan popa ve elektronik müziğe kadar birçok isim ülkemizde sahne alacak.

 

Deep Purple

Tüm zamanların en iyi rock gruplarından biri olarak nitelendirilen Deep Purple, “The Whoosh! Tour” kapsamında 25 Mayıs’ta İstanbul Life Park’ta sahne alacak. Daha önce de Türkiye’ye gelen Deep Purple grubu, İstanbul’un coşkulu seyircisini hatırladığını şu sözlerle ifade etti: “İstanbul seyircisi coşkulu! Dünyanın geri kalanından çok daha coşkulu hem de. Tıpkı Roma ve Buenos Aires seyircisi gibi. Hâlâ kulaklarım çınlıyor! Konser heyecanının yanı sıra, mutfak lezzetlerini de dört gözle bekliyorum. Hatta şu anda sorularınıza cevap verirken fonda Türk müzikleri çalıyorum.”

 

Mor ve Ötesi

Türkiye’nin en iyi rock gruplarından biri olan Mor ve Ötesi, 28 Mayıs’ta sahne alıyor. 10 yıl aradan sonra bu yıl, sekizinci stüdyo albümü Sirenler’i yayınlayan grup, uzun yıllardır bekleyen takipçilerini sevindirdi. Vodafone Park’ta seyircisiyle buluşacak Mor ve Ötesi konserinde ön grup olarak The Ringo Jets yer alacak.

 

Halsey

Z kuşağının en çok takip ettiği dünya starı Halsey, ilk Türkiye konserine hazırlanıyor. Türk kültürüne aşina olduğunu ve Türkçe öğrenmeye başladığını sıkça dile getiren sanatçı, 3 Eylül’de Türkiye’de KüçükÇiftlik Park’ta konser verecek.

 

Louis Tomlinson

Ülkemizde de büyük hayran kitlesine sahip İngiliz-İrlandalı müzik grubu One Direction’ın üyesi Louis Tomlinson, solo projesi ile ilk kez İstanbul’da olacak. İngiliz şarkıcı Louis Tomlinson, 30 Haziran 2022’de İstanbul’da KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak.

 

Arctic Monkeys

Dünyanın en ünlü Indie Rock gruplarından Arctic Monkeys, 9-10 Ağustos tarihlerinde Zorlu PSM’de konser verecek.

 

Maneskin

Geçtiğimiz yıl Hollanda’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda İtalya’nın temsilcisi olan ve yarışmayı birincilik ile tamamlaması sonucu adını tüm dünyaya duyuran Maneskin, 23 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak.

 

Tom Odell

Billboard dergisinin müziğini; “duygusal, işlenmemiş ve Jeff Buckley ile karşılaştırılabilecek kadar dingin” olarak tanımladığı, BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell, 1 Temmuz Cuma akşamı Küçük Çiftlik Park’ta sahneye çıkacak. Ülkemizde daha önce verdiği konserlerinin biletleri haftalar öncesinde tükenen Tom Odell, Avrupa turnesi kapsamında Epifoni organizasyonu ile İstanbul’da hayranlarıyla bir araya gelecek.

 

 

Bunların yanında Godspeed You! The Black Emperor, Soen, Moonspell, Tiamat, Nick Cave and The Bad Seeds, Sepultura, Kreator ve Nick Mason’s Saucerful of Secrets konserleri de bu yaz İstanbul’da olacak.

 

Öte yandan elektronik müzik konserleri de göze çarpıyor. Infected Mushroom , Grammy ödüllü DJ Black Coffee, The Avener, ve Nick Curly bu yaz hayranlarını şarkılarıyla coşturacak. PMS’de Caz kapsamında ise Yellowjackets, Mulatu Astatke,  Jojo Mayer & Nerve caz severlerle bir araya gelecek.