İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji’nin tahminlerinde yer alan soğuk ve yağışlı hava dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olmaya başladı. Bugün yurdun iç ve kuzey kesimlerinde kar yağışının sürmesi beklenirken tahminlere göre kar yarın da etkisini sürdürecek. 

Çarşamba günü hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kar yağışının etkisini kaybetmesi bekleniyor, ilerlelyen günlerde hava sıcaklıkları artacak ancak yurdun kuzey kesimleri cuma günü yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Kar yer yer yoğunlaşabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kayseri ve Niğde hariç olmak üzere İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Mersin’in batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara’nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Kocaeli’nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.

Sözcü.com.tr