İstanbul’a kar geliyor!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışının görüleceği tarihi açıkladı.

Türkiye, yeni yıla yağışsız bir havayla girerken İstanbul’da ise şehir merkezine mevsimin ilk karı henüz düşmedi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Meltem Bozbeyoğlu’nun sorularını yanıtlayarak İstanbul’da kar yağışı için 10 Ocak tarihini işaret etti. Şen, şu ifadeleri kullandı:

“Kar olasılığı artabilir.”

“Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi. Yağış azlığı da düşündürücü. 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. İstanbul’da da kar yağışı yapacak. Henüz 10 gün var. Bu olasılık artabilir. Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği soğuk hava geliyor. Sistemler değişmezse bu sistemin İstanbul’da kar yapacağını tahmin ediyorum.”

“Kış, kışlığını yapacak.”

“Kış geç geldi, uzun sürecek demek zor bir ihtimal. Kış kışlığını yapacak. Aylar önceden bunu bildirmiştik. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023’ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. Küresel ısınma ile ilgisi yok. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak. İstanbul’da ne kadar olur bakacağız.”