İstanbul’a kar geliyor: Kış lastiği zorunluluğu için yeni tarih verildi

İstanbul’da 26 Kasım’da başlaması beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında ‘Kış Tedbirleri Toplantısı’ yapıldı.  Toplantıda ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir ve Rize çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İKİ İLE UYARI

Meteoroloji ve AFAD tarafından Aydın ve Muğla’ya uyarı verildi. Aydın’a sarı kodlu Muğla’ya ise hem sarı hem de turuncu kodlu uyarı verildi.

İSTANBUL’DA KAR TOPLANTISI

İstanbul’da 26 Kasım’da beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, ‘Kış Tedbirleri Toplantısı’ yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD) yapılan toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.

İstanbul’da 26 Kasım’da beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında ‘Kış Tedbirleri Toplantısı’ yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda konuşan Gül, “İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Bugün, Kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için ‘Kış Tedbirleri Toplantısı’nı yapıyoruz. Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız. Afet Çalışma Grupları işine hakim olacak ve talepler ivedi bir şekilde yerine getirilecek. Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah, İstanbul’umuzda kar sürecini yüz akı ile atlatacağız” dedi.

 

CNN Türk.com