İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nde sona doğru

II. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapanışını Orchestre de Paris, Orchester National de France ve Orchester de l’Opéra de Paris’ten müzisyenler ve cimbalom sanatçısı Cyrille Lehn’i bir araya getirerek kurulan Sirba Octet ile yapıyor. Grubun “Tantz!” isimli, beşinci albümleri 23 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda İstanbullu dinleyicilerin beğenisine sunulacak. 

2000 yılında Kersjes Ödülü’nü kazanmalarının ardından hızlı bir yükselişle dünya sahnelerinde yerini alarak, Amsterdam Concertgebouw, New York’taki Carnegie Hall ve Londra’daki Wigmore Hall gibi dünyanın en önemli konser salonlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Storioni Trio.

 

25. yılını İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında CRR Konser Salonu’nda kutlayacak. Konserde; 2022 yılında Tapiola Sinfonietta, Storioni Festival, O/Modernt Festival ve Kartina Oda Müziği Festivali tarafından sipariş edilmiş olan Fagerlund’un “Remain” isimli eserinin ve Nielsen’ın Piyanolu Üçlü için Sol Majör eserinin Türkiye prömiyerleri gerçekleşecek.

 

Kuzey Alman Radyo Televizyonu NDR’nin “Hollanda kültürünün amiral gemisi olarak” tanımladığı; Gramophone’un ise “Akıllıca dengelenmiş, güzel çalınmış bir performans” yorumladığı dünyanın en önde gelen piyano üçlülerinden biri olarak kabul edilen Storioni Trio konserinin ardından festival izleyicilerini güzel bir final bekliyor.

Festival çok özel bir dörtlüyü, Jerusalem Quartet’i efsanevi konuk sanatçılar Miguel da Silva ve Frans Helmerson ile ağırladı

 

İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali ikinci yılında barış ve İstanbul’u merkezine alan teması ile dinleyicilerle buluştu. Festival çok özel bir dörtlüyü, Jerusalem Quartet’i efsanevi konuk sanatçılar Miguel da Silva ve Frans Helmerson ile ağırladı. Sanatçılar, Türkiye’de ilk defa 13 Eylül Salı akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda aynı sahneyi paylaştı.