İstanbul Müzik Festivali, Dünya Sahnesinin Yıldızlarını Ağırlıyor!

İstanbul Müzik Festivali, dünyanın önde gelen orkestralarını ve solistlerini ağırlıyor. Açılış konserinde genç piyanist İlyun Bürkev ve şef Cem Mansur yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sahne alacak. Mansur’a festivalde Onur Ödülü takdim edilecek.

52. İstanbul Müzik Festivali, İstanbul’un en özel konser mekânlarında gerçekleştirilecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli solistleri ağırlayacak. Festivalde Budapeşte Festival Orkestrası’ndan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’na, Festival Strings Lucerne’den Tekfen Filarmoni Orkestrası’na önemli toplulukların yanı sıra çağımızın en iyi piyanistlerinden kabul edilen Maria João Pires, “klasik müziğin pop starı” olarak tanımlanan Khatia Buniatishvili, Franz Liszt Oda Orkestrası’nın sanat direktörlüğünü yürüten viyolonselci István Várdai, piyano virtüözümüz Gülsin Onay, Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi, bol ödüllü viyolonselci Edgar Moreau gibi yıldız solistlerin aralarında olduğu 60’ın üzerinde sanatçı izleyicilerle buluşacak.

52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda, genç piyanist İlyun Bürkev ve şef Cem Mansur’un İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yöneteceği konserle açılacak. İlyun Bürkev’in, Grieg’in tutkulu ve oyuncu Piyano Konçertosu’nu seslendireceği konser programında Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü de yer alıyor. Şef Cem Mansur’un İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yöneteceği konser öncesinde ünlü şefe İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü takdim edilecek

 

Habertürk