İstanbul Arel Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramını kutladı

İstanbul Arel Üniversitesi, Tıp Fakültesi Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesinde 14 Mart Tıp Bayramını akademisyenleri, öğrencileri ve yönetim kadrosu ile kutladı.

Törenin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Enver Duran gerçekleştirdi. Prof. Dr. Duran konuşmasında, geçmişten günümüze tıp tarihinden ve tıp bayramının ortaya çıkmasından bahsetti. Duran, “Hikmet Boran’ın önderliğinde Tıp Bayramı, ‘Tıp Mesleği Mensupları ve Yurt Savunma Hareketi’ olarak başladı. Bizim için ayrı bir önemi daha var. İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesini 14 Mart 2016’da bayram gününde kurduk. Tüm sağlık çalışanlarının kutladığı bir günde Tıp Fakültemiz açıldı” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencileri adına konuşmasını gerçekleştiren Betül Aydemir, “Tıbbiyeli Hikmet gibi nicesinin bize bıraktığı bu mirasa sahip çıkacağımıza kendim ve arkadaşlarım adına huzurlarınızda söz veriyorum” dedi.

Törende üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal ise “Tıp Bayramı dünyada kutlanan benzer günlerden farklı olarak sadece ülkemizde 14 Mart gününde kutlanmaktadır. İlk çağdaş tıp mektebinin 1827’de İstanbul’daki açılış günüdür. Türkiye’nin modernleşmesinde mihenk taşıdır. Bilimsel tıp eğitiminin Osmanlıdaki öncüsüdür. Geleneksel tıp öğretisinin modern tıp eğitimine dönüşmesidir” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal konuşmasını, “Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyet değerleriyle tıp dünyasında yerini alacak, bayrağı devredeceğimiz gözü pek öğrencilerimize bir çağrı, özverili bir şekilde cansiperane çalışan tüm hekimlerimize bir teşekkür, bize emeği geçen tüm hocalarımıza minnet günüdür bugün” diyerek tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, “Doktorların her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyorum ve siz değerli hekimlerimiz iyi ki varsınız. Bugün bizim için çifte mutluluk, hem Tıp Bayramını kutluyoruz hem de fakültemizin kuruluşunun yıl dönümünü dolayısıyla bu iki güzel olayı gönülden tebrik ediyorum” dedi.