iPhone Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 15’incisi düzenlenen iPhone Fotoğraf Ödülleri (IPPAWARDS), senenin kazananlarını açıkladı. 2007’den beri devam eden ve 140 ülkenin başvurduğu 18 kategoride dağıtılan ödüller, dünyanın farklı bölgelerindeki sanatçılara ulaştı. Kazanan fotoğrafların her biri farklı hisler, konular barındıran çeşitli teknikleri bir araya getirdi.

Duyuruda, bu senenin kazananlarından büyük bir kısmın yalnızlıktan doğan güzelliği betimlediği ve fotoğrafçılığın kaybedilen bağlantılar arasında köprü kurma becerisini onurlandırdığı yazılıyor. Büyük ödülün sahibi olan isim, savaşın molozları arasındaki bir ânı ölümsüzleştiren The Kid of Mosul (Musul’un Çocuğu) isimli çalışmasıyla İtalya’dan Antonio Denti.

 

Yılın Fotoğrafçısı kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncü seçilen çalışmalar ise sırasıyla İsveç’ten Rachel Sela’nın maske takmayı teatral bir eyleme dönüştüren Anti-social Distancing’i (Antisosyal Mesafe), ABD’den Kelley Dallas’ın odasındaki küçük bir çocuğu kompozisyonun merkezine yerleştirdiği Girl with the Violin’i (Kemanlı Kız) ve Avustralya’dan Glenn Homann’ın bir çöp kutusu ile yalnız bir ağacı aynı kadraja sığdırdığı Wasted (İsraf Edilmiş) isimli fotoğrafı oldu.

 

Bahsi geçen fotoğrafları aşağıda bulabilirsiniz. Tüm kazanan listesine ise IPPAWARDS’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

The Kid of Mosul (Antonio Denti) – Büyük Ödül

 

Anti-social Distancing (Rachel Sela) – Yılın Fotoğrafçısı birincilik ödülü

 

Girl with the Violin (Kelley Dallas) – Yılın Fotoğrafçısı ikincilik ödülü

 

Wasted (Glenn Homann) – Yılın Fotoğrafçısı üçüncülük ödülü